Nieuws uit Lede

Lede
Lede

Nieuws uit Lede

Uitbaters feestzaal verrast door politie-inval op feestje in tuin: speed, coke en xtc gevonden

18/06/18 12:44 - De politie is zondagavond binnengevallen in de tuin achter ’t Sparrenhof in het Oost-Vlaamse Oordegem, waar een zestigtal mensen een drugsfeestje aan het houden waren. De buit die door de agenten werd aangetroffen betrof naast hasj, ook speed, coke en XTC.

Deze gemeente zal op 11 november geen oorlogsmonument hebben, maar heeft een wel heel creatieve oplossing klaar

15/06/18 05:47 - Een historisch moment op de Markt in Lede donderdagochtend. Het oorlogsmonument, een standbeeld uit 1921, verdween voorgoed uit het straatbeeld. Binnenkort komt er een replica in de plaats, maar dat zal allicht niet op tijd zijn voor de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Buren zien komst van nieuwe appartementen niet zitten: “Er is nu al amper plaats voor onze auto’s”

15/06/18 02:57 - Een bouwproject met tien nieuwe appartementen aan de Kerkwegel in Wanzele stuit op heel wat verzet bij een aantal buurtbewoners. In een mum van tijd verzamelden ze tweehonderd handtekeningen. “Er zijn sowieso al weinig parkeerplaatsen, straks zal het nog erger zijn.”

“Kapelletjes vernield, bank in brand gestoken, ramen kapotgeslagen”

14/06/18 02:57 - Een kappelletje aan de Hofveldrede werd vernield, in het Gemzenbos werd een bank in brand gestoken, dinsdag werd de deur ingestampt van het Dorelaarkapelleke en ook de leegstaande Villa Letha kreeg ongewenst bezoek: Lede kreeg de jongste tijd af te rekenen met een resem vandalenstreken.

Juf Lu neemt afscheid van haar kleuters

13/06/18 02:57 - Met pijn in het hart moet juf Lu De Lathauwer na veertig jaar de Vrije Basisschool van Wanzele vaarwel zeggen. “Ze was steeds gemotiveerd en enthousiast”, zegt directrice Renilde. Lu, die in 1978 haar loopbaan begon, had sinds 1989 de jongste kleuters onder haar hoede. “Vreselijk toch, dat ik die straks moet missen.”

Eerste repaircafé is succes

11/06/18 02:57 - Voor het eerste repaircafé, dat vorige zaterdag van start ging in de Kringwinkel aan de Hoogstraat in Lede, schreven zich zes vrijwilligers in om spullen te komen repareren. Door omstandigheden waren drie reparateurs verhinderd, maar de toeloop was niettemin behoorlijk.

Camping Cultuur in Klinkaard

11/06/18 02:57 - Na de andere deelgemeenten was het zondag de beurt aan Oordegem om de cultuurkaravaan welkom te heten. Met tal van evenementen georganiseerd door de bibliotheek, de jeugd- en cultuurdienst – gaande van circus, theater, carpool-zwembad en diverse workshops – viel er voor jong en oud heel wat te beleven. Uiteraard zetten ook de lokale verenigingen op de weide aan Klinkaard hun beste beentje voor.

Zal repro oorlogsmonument klaar zijn tegen 11 november?

09/06/18 06:57 - Het oorlogsmonument op de Markt gaat volgende week naar een opslagplaats waar een malle kan worden gemaakt. Die moet dienen voor het maken van een reproductie. Of die klaar is tegen 11 november is maar de vraag.

Dieven zetten acht wagens op blokken en gaan ervandoor met 32 wielen

09/06/18 02:57 - Garage Van Tittelboom aan de Grote Steenweg in Papegem kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag bezoek van gewiekste dieven. Die gingen ervandoor met 32 wielen van acht nagelnieuwe auto’s.

Nieuwe start voor 't Kouterhof

08/06/18 02:57 - Nadat de klanten maandenlang hun vertrouwde café hadden moesten missen, schijnt er weer licht in ’t Kouterhof. Het café kreeg een nieuwe uitbater en werd vernieuwd. “Ook als feestzaal moet 't Kouterhof bekender worden.”

Zelf nieuws uit Lede?
Deel ervaringen over LedeLede

„ Woonplaatsen.be: uw Ledese stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken